ADİMDE OKUYAN MÜTERCİM TERCÜMANLIK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE DUYURU

2021-2022 Akademik Yılında Yabancı Diller Yüksekokulu Mütercim Tercümanlık Bölümü (Arapça) Anabilim Dalında okuyan öğrenciler için 25.01.2022 Salı günü, Arapça Dil Merkezi (ADİM) binasında Yabancı Dil (Arapça) Yeterlik Sınavı yapılacaktır. Arapça Dil Merkezi (ADİM) İletişim: Kadıköy Mah. Yavuz Sokak No:11 55040 İlkadım /SAMSUN Yeterlik Sınavı, 100 puan üzerinden değerlendirilen bir sınavdır ve ayrı ayrı puan değerleri olan 3 ayrı bölümden oluşmaktadır:

  1. Oturum: Dilin Kullanımı ve Sözcük Bilgisi + Okuma Becerileri (40 puan + 20 puan = 60 puan)
  2. Oturum: Yazma Becerileri (20 puan)
  3. Oturum: Konuşma Becerileri (20 puan)

Sınav bölümlerinden/oturumlarından herhangi birine girmeyen aday, girmediği oturumun puanını kaybedecektir ve sınavı geçersiz sayılacaktır. 3 (ÜÇ) OTURUMDAN OLUŞAN 25.01.2022 TARİHLİ YETERLİK SINAVI İLE İLGİLİ AYRINTILAR AŞAĞIDAKİ TABLODA YER ALMAKTADIR: Sınav Tarihi Sınav Saati Sınav Yeri Sınav Oturumu 25 Ocak 2021 Salı 10.00-12.00 ADİM (Arapça Dil Merkezi) 1. Oturum: Dilin Kullanımı, Sözcük Bilgisi, Okuma Becerileri 25 Ocak 2021 Salı 13.00-14.00 ADİM (Arapça Dil Merkezi) 2. Oturum: Yazma Becerileri 25 Ocak 2021 Salı 14.15-16.00 ADİM (Arapça Dil Merkezi) 3. Oturum: Konuşma Becerileri

YETERLİK VE DÜZEY BELİRLEME SINAVLARINDA YAPILMASI GEREKENLER VE UYULMASI GEREKEN KURALLAR:

  1. Sınıflara yerleştirme ve HES kodu kontrol işlemleri için sınavdan en az bir saat önce Yabancı Diller Yüksekokulu binası önüne geliniz.
  2. Kimlik kontrolü için "TC Kimlik Kartı", "Ehliyet" ya da "Pasaport" belgelerinden en az birini yanınızda getiriniz.
  3. "Öğrenci Kimlik Kartı" ya da "Öğrenci Kimlik Belgesi"ni yanınızda getiriniz ve sınav sırasında sıranızın üstünde tutunuz.
  4. Her oturum için bir adet cerrahi yüz maskesi getiriniz. (Öğrencilerin maskelerini ağız ve burunlarını tam kapatacak şekilde takmaları ve bina içerisinde kesinlikle açmamaları gerekmektedir.)
  5. En az iki yumuşak uçlu kurşun kalem, yumuşak silgi ve kalem açacağınızı yanınızda getiriniz. İsteyen adaylar yanlarında pet şişe ile su getirebilirler. Sınav sırasında öğrencilerin birbirinden kalem, silgi vb. eşya alışverişi kesinlikle yasaktır.
  6. Öğrencilerin oturacakları yerleri saptamak, gerekirse sınav sırasında bir öğrencinin yerini değiştirmek yetkisi sınav gözetmenlerine aittir.
  7. Sınav salonuna 15 dakikadan geç gelen öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaklardır.
  8. Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, öğrenciler sınavın ilk 30 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır. Ayrıca sınav süresince öğrencilerin tuvalet vb. ihtiyaçlarını gidermek için sınav salonundan çıkmaları kesinlikle yasaktır. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun dışarı çıkan bir öğrenci tekrar sınav salonuna alınmayacaktır.
  9. Öğrencilerin sınava • çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo vb. haberleşme araçlarıyla; • cep bilgisayarı, saat fonksiyonu dışında fonksiyonu bulunan saat vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla; • silah vb. teçhizatla girmeleri kesinlikle yasaktır.
  10. Sınav süresince öğrencilerin • birbirleriyle konuşmaları, kopya çekmeleri veya çekilmesine yardımcı olmaları; • salondaki görevlilere soru sormaları; sınav salonunda sigara, pipo, puro vb. içmeleri; • sözlük, sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanmaları; • başkalarını rahatsız edecek şekilde bir şeyler yiyip içmeleri; • sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları sınav kurallarına aykırıdır. Yukarıda istenen belgeleri getirmeyen ve HES kodu olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.